Повдигнаха второ обвинение за убийството на Александра от Провадия

23:33, 15 апр 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура във Варна е повдигнала обвинение и на 18-годишната Ивалена Маринова във връзка с убийството на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия.  Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова няколко часа, след като Окръжният съд наложи постоянен арест на Красимир Тодоров за същото престъпление.

Ивалена е приятелка на Красимир, за която и той, и служебната му защитничка твърдят, че е бременна и в сложно здравославно състояние, което налагало той да се грижи за нея. „Ивалена е освидетелствана и категорично не е бременна. Тя е съучастник в това престъпление, в момента се разпитва пред съдия и прокуратурата е разпоредила задържането й за 72 часа“, заяви Арнаудова.

Ивалена е привлечена като обвиняема за помагачество към извършеното престъпление - грабеж, придружен с убийството на Александра. Графологическа експертиза, назначена от прокурора, е установила, че на местопрестъплението е открит отпечатък от обувка до главата на жертвата. Доказано е, че следата е оставена от обувката на Ивалена. Прокуратурата разполага и с видеозапис, на който Ивалена и Красимир продават златните накити на жертвата – пръстен, обици, колие с медальон и гривна.

В понеделник прокуратурата ще поиска постоянен арест и за Ивалена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама