Направиха петиция срещу цената на билета в София

22:40, 15 апр 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петиция "НЕ на 1.60 лв. за билет за градския транспорт в София" започна да набира популярност в сайта peticiq.com. До момента срещу повишената цена на билетчето са се подписали 690 граждани. Организаторите на петицията са независимият депутат Георги Кадиев и общинският съветник от коалиция "Сердика" Войслав Тодоров.

В четвъртък с гласовете на четиримата съветници от СДС и Прошко Прошков (ДБГ) и на ГЕРБ Столичният общински съвет одобри билетът да поскъпне до 1.60 лв. Четиримата, които подкрепиха поскъпването са Борислав Бориславов, Миглена Горанова, Антон Койчев и Радослав Абрашев. Против гласуваха групата на БСП, коалиция „Сердика“, четирима „Група 5“, един от ДБГ (РБ) – Стефан Марков и трима от ДСБ (РБ) - Николай Толчев, Марта Георгиева и Иво Божков. Шестима се въздържаха – четирима от групата на „Патриоти за София“, Иветка Петрова от ДБГ (РБ) и Стоян Александров от „Група 5“.

Организаторите на петицията настояват за отмяна на цената от 1.60лв за билет за еднократно пътуване и тя да остане 1лв. Те искат още и отмяна на цената от 12лв за талон за 10 пътувания и цената да остане 8лв., както и да се отмени цената от 43лв за картата метро + една линия и тя да бъде 35, като картата за метро да дава право на безплатно ползване на една допълнителна линия.

Подобна петиция е направила и БСП. Тя се казва "НЕ на увеличението на цената на билета в София!". Към момента тя няма особена популярност, като подписалите се под нея са едва 23-ма души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама