Пакетите в здравеопазването влизат в сила 2017 г.

20:46, 15 апр 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Основният и допълнителен пакет за болнична помощ ще могат да влязат в сила от следващия договорен период на здравната каса, а именно от 1 април 2017 г. Това каза зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков във Велинград днес, предаде "Дневник". 

Конституционният съд отмени реформата на здравния министър Москов в тази му част заради това, че разписанието на пакетите не е ясно формулирано и трябва критериите по тях да бъдат част от закона. По думите на Шарков вече направено подробно разписание на пакетите и е готово да залегне в Закона за здравното осигуряване.

Предложенията за промените в закона са изпратени на председателя на здравната комисия Даниела Дариткова за одобрение. След това се очаква да бъдат разгледани и приети от Министерски съвет и Нардоното събрание. Шарков увери, че са проведени нужните проучвания и дискусии с пациентски и съсловни организации за промените.

Ваньо Шарков каза, че ще има промяна в продължителността на чакане, която до момента беше гарантирана от минстерството да не бъде повече от 2 месеца за лечение на плановите пациенти. Сега ще бъде записано, че за различните клинични пътеки периодът на чакане е позволено да е различен според спецификите на болестта и на пациентите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама