Загинал при катастрофа младеж e следващото име от "Документите Панама"

20:05, 15 апр 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Офшорката Votom Capital Management e следващата от българските фирми, които се появяват в “Документите от Панама”, съобщава "24 часа". Нейн единствен акционер е роденият в Севлиево Станислав Томов. Той обаче загива, на 27 години, при автомобилна катастрофа до Ботевград през 2010 г.

До момента излязоха имената на редица български бизнесмени, банкер, шеф на федерацията по канадска борба, но все още никой политик не е изскочил от разкритите документи на компанията "Мосак Фонсека" занимаваща се с офшорни компани и сметки. Имена на чужди политици като премиерът на Исландия и министър в Испания обаче доведоха до техните оставки.

Томов регистрира офшорката през 2006 г. , когато е бил на 23 години, а целта била да управлява свои., на семейството си и на приятели средства чрез Чикагската борса. След трагичния инцидент вложителите вече шеста година се опитват да си върнат парите, които са дали на нашенеца да управлява.

Сумите, които са давани на Томов са били около 10 000 долара и по-голем, според негови клиенти.Клиентите били доволни, защото някои подновявали вече сключените договори.

През 2010 г. родителите на загиналия Станислав се свързват с българска адвокатска кантора и търсят съдействие за прехвърляне на офшорната компания на тяхно име, за да продължи да работи и да изплати задълженията към хората, сключили договор с нея.

От  “Мосак Фонсека” в Панама изясняват, че в повечето документи Станислав Томов се води директор, което според тях не дава право на родителите да наследят фирмата. Впоследствие обаче се намира документ, който сочи, че Станислав притежава всичките 50 000 от капитала. През 2012 г. съдът на Британските Вирджински острови се произнася и определя родителите на Станислав за единствените наследници на офшорната му фирма. 

Бащата поема дейността на компанията, която е определена като търговия на финансовите пазари и борсата. По думите му фирмата е в процес на закриване, тъй като не си е плащала таксите и няма откъде да намерят нужните средства. Той казва още, че средствата предоставени от вложителите са вложени от брокери, но не се знае къде. Родителите са наели адвокати, за да ги открият и да помогнат на хората да си ги върнат и да изчистят името на сина си, но към момента не успяват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама