Синът на Радой Ралин – кандидат за член на СЕМ

19:37, 15 апр 16 / Политика 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кин Стоянов, син на Радой Ралин, е сред шестимата кандидати за членове на СЕМ. Това става ясно от внесените до тази вечер кандидатури в деловодството на парламента за членове на медийния регулатор. Той е предложение на депутата от Патриотичния фронт Слави Бинев.

СЕМ трябва да се попълни с двама членове от парламентарната квота и един, посочен от президента, който вече издаде указ за говорителя на Външно министерство Бетина Жотева.

Управляващите от ГЕРБ предлагат бившия член на СЕМ София Владимирова. Бившият директор на програма „Хоризонт“ Васил Чобанов, който е и кандидат за шеф на БНР, е номиниран от депутатите Методи Андреев от ГЕРБ и Явор Хайтов от Български демократичен център.

Хайтов заедно с депутати от БДЦ предлага и Розита Еленова, която в момента ръководи отдел „Връзки с обществеността“ на Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

АБВ предлага 66-годишния проф. Любомир Халачев - оператор, режисьор и сценарист. Ректор на НАТФИЗ до миналата година.

Доц. Иво Драганов, член на предшественика на СЕМ НСРТ, а от 10 години преподавател в Нов български университет, е номиниран от Реформаторския блок и от съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов. 

Кандидатите за членове на СЕМ ще бъдат изслушани от медийната комисия на 21 април, а на 27-и се очаква парламента да гласува новите две попълнения. Тогава и Бетина Жотева ще встъпи в длъжност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама