“Уикенд по пантофи“ в кв. „Иван Вазов“

19:05, 15 апр 16 25 661 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази рубрика е посветена на домошарите, които предпочитат да останат през уикенда на своя територия, без излишен шум и навалица. Ще начертаем маршрут - квартален маршрут, с неговите криви пътеки, стръмни хълмове и разкопани софийски булеварди. Ще ви разходим из собствения ви квартал. Нашето предложение за вашето свободно време цели да ви запознае с територията около дома ви и със скритите съкровища, които само чакат да бъдат намерени.

Тази седмица сме решили да ви разходим из един от най-добрите квартали за живеене в София, а именно „Иван Вазов“. Той се намира в непосредствена близост до бул. „България“ и ул. „Витоша“, като граничи и с Южния парк.

Пазарът "Иван Вазов"



Най-популярното място в квартала е пазарът „Иван Вазов“. Той е сред най-големите в града, тъй като там можеш да намериш всичко, от което имаш нужда - плодове, зеленчуци, домашни потреби, дрехи, нещо за хапване и пийване. Голяма част от продуктите, които сергийте предлагат са българско производство, а конкуренцията е толкова голяма, че някои продукти се предлагат на много ниски цени.

Читалище "Петър Берон"



Друго емблематично место в квартала е читалището „Петър Берон”. То е основано през 1926 година и съществува и до днес. През годините е променяло своето предназначение- от едноименното кино през небезизвестния клуб „Империал“.

Паметникът на летците

В една от градинките в „Иван Вазов“ се намира и един от знаковите монументи в градския център – Паметника на летците, защитавали небето над града при бомбардировките през 1943 и 1944 г.

Южният парк



Обширният Южен парк започва точно там, където свършва булевард „Витоша” и самият квартал „Иван Вазов“, което се оказва изключително удобно без значение дали обичате да си поделите напитка с приятел на някоя пейка или да потичате сред свежата зеленина на парка. Кучета и деца могат да играят на воля.

Работилницата за вкусотии „Simit saray”



Обикаляйки из квартала, впечатление прави работилницата за вкусотии „Simit saray”. Тук можете да откриете богато разнообразие от сладки и солени изкушения. Бутиковите бонбони и тортички са наслада освен за очите, така и за вкусовите ви рецептори. Магазинът е перлата на квартала за любителите на сладко и солено. Ако пък желате да опитате от вкусотиите и на ваш терен, можете да направите поръчка и да се възползвате от доставките, които извършва магазинът.

Магазинът за месо „Майстори месари“



Друго ценно място е магазинът за месо „Майстори месари“, част от верига с дългогодишен опит и традиции. Талантливите майстори са изключително добре осведомени и винаги са на среща да помогнат със съвети, полезни трикове и рецепти. Те ще ви покажат колко вкусно може да бъде първокласното и натурално месо, приготвено като се спазват традициите и добрите практики.

„NUEVO - заведение с храна за вкъщи“



Ако не ви се готви през уикенда, може да се разходите до ул. „Балша“, където ви очаква поредната приятна изненада – „NUEVO - заведение с храна за вкъщи“. Издържано в перфектен стил, с класно обслужване и добри цени, мястото е подходящо както за хапване набързо, така и за да си вземете вкусни блюда за вкъщи. Готви се предимно балканска, но и средиземноморска, и източна кухня. Вкусът с нищо не се различава от домашните гозби, ястията са приготвени със специално отношение към храната и желание на клиента наистина да му е вкусно. Заведението предлага дневно меню, което е различно всеки ден.

Съкровищницата „РазВихрено“



Краят на обиколката на „Иван Вазов“ ни отвежда към магазинчето на Вихра Петрова, позната от телевизионния ефир. Хората от квартала свързват името й със съкровищницата „РазВихрено“. Магазинчето предлага различни ръчноизработени красоти. Вихра изработва бижута по поръчка и такива, плод на нейното въображение. Без съмнение това е спирката в „Иван Вазов“, която ще ви зареди със слънчево настроение.

Следващата седмица очаквайте нашата разходка в квартал „Редута“. До нови срещи!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама