"Ловецът на бежанци" Перата е под домашен арест

18:26, 15 апр 16 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Арестуваният за противозаконно лишаване от свобода на бежанци Петър Низамов-Перата вече е под домашен арест. Районният съд в Малко Търново не се съобрази с искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка за неотклонение спрямо него „задържане под стража“, предаде репортер на Бургас Topnovini.bg.

Съдията по делото Чанко Петков, който е административен ръководител на Районния съд в Малко Търново, прецени, че не са събрани достатъчно доказателства Перата да остане в ареста.

Низамов е осъждан 4 пъти и има многобройно регистрации в полицията, подчертаха от прокуратурата. Защитата от своя страна поиска по-лека мярка, защото Низамов е женен, има малко дете и няма причина да се укрие.

Петър Низамов беше задържан за 72 часа заради упражненото насилие спрямо трима афганистанци, преминали нелегално границата с Турция. Според събраните до момента доказателства Перата и негови хора са съборили чужденците на земята, вързали ги със свински опашки, ритали ги, заплашили ги с ножове и пистолет и ги претърсили за пари. След това с викове ги отпратили обратно към Турция, което е записано на видеото, споделено от Низамов в социалните мрежи. „Ловците“ не се обадили на органите на МВР, а си тръгнали. Бежанците били открити по-късно от граничните полицаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама