Продължава изпълнението по проект на услугата „Приемна грижа”

18:13, 15 апр 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Сливен е партньор при изпълнение на проект „Приеми ме 2015”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Проектът се реализира на национално ниво с участието на 82 общини и е с продължителност до 31.07.2018 г. Водеща организация при изпълнението на проекта  е Агенция за социално подпомагане.

Сред целите на проекта е да се усъвършенства и разшири обхвата на услугата „Приемна грижа", както и да затвърди предоставянето на услугата на местно ниво като алтернативна форма за отглеждане на деца в риск в семейна среда.

Основен акцент е поставен към развитие на специализирана приемна грижа за деца с увреждания; деца, жертви на насилие или трафик; деца, които са непридружени бежанци. Специален фокус  се поставя и върху настаняването на  деца до 3-годишна възраст.

За предоставяне на услугата „Приемна грижа”  в община Сливен е сформиран екип от двама социални работници, който има пряк ангажимент по предоставянето на целия пакет от дейности имащи отношение към подкрепа и повишаване капацитета на кандидати и утвърдени приемни семейства.

Екипът по Приемна грижа на Община Сливен работи в „Центъра за работа с деца на улицата” -  Сливен, ж.к. „Дружба”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама