Кметът Нина Ставрева: Конкурсът е за проект за ремонт на фонтана в Каварна

17:13, 15 апр 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не се предвижда изграждане на нов фонтан в Каварна, а ремонт на съществуващия, коментира за Topnovini.bg кметът на морската община Нина Ставрева. Тя посочи, че ще бъдат подменени помпи и водни струи, ще се ремонтират басейните, околните площи ще се зацветят.

Запазва се автентичният вид както на фонтана,така и на площадчето, увери кметът. Има идея за поставяне на символ на Свети Георги на самия шадраван.

Общината няма да дава 500 000 лева за фонтана, каза още Нина Ставрева. Направени са консултации с три фирми, които са посочили, че основният ремонт ще струва 200-300 хиляди лева.

В бюджета на Община Каварна за тази година са заложени 10 000 лева за идейния проект. В тази сума е включен и наградният фонд за класираните проекти. Давайки награда Общината става собственик на проекта, допълни Нина Ставрева.

Тя припомни, че фонтанът не работи от няколко години. Очаква се до дни да бъдат ремонтирани някои от помпите и той да започне да функционира.

Припомняме, че Община Каварна обяви открит конкурс за проект на  обект: „Ремонт, реконструкция и облагородяване на градски фонтан в централна част на град Каварна и прилежащите площи”. Целта му е придобиване на проект в прединвестиционна фаза, като основа за изработка на бъдещ проект. Крайният срок за участие в конкурса е 30 май.

Изискване на конкурса е за него да постъпят минимум три проекта. Ако те са по-малко, конкурсът се прекратява.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама