Протестиращите асистенти се срещнаха с общинското ръководство в Търговище

16:52, 15 апр 16 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-кметовете Емине Якубова и Диян Дечев се срещнаха с протестиращите пред Община Търговище лични, социални асистенти и домашни помощници. Те изслушаха техните възражения за преразглеждане начина на формиране на почасовото обгрижване по социалния проект „Нови хоризонти“.

Заместник-кметовете изразиха своята съпричастност към исканията на протестиращите. Обяснено им бе, че услугата не е познатата програма за лични асистенти. Тя е почасова, финансирана по зададена рамка, от която не може да се излезе. Не е отчетена и  реалната потребност на местната общност.

По проекта Община Търговище е задължена да обхване над 100 човека. Водени от желанието да се осигури грижа на повече от хората в нужда, от екипа  заложиха на принципа да бъдат дадени по-малко часове на повече асистенти.

Протестиращите обаче продължиха да настояват да имат достатъчно време, за да могат да полагат реални грижи.

Във вторник се очаква общинското ръководство да излезе с окончателно становище по случая. Исканията ще бъдат обсъдени и ще получат отговор при откриването на "Центъра за почасови услуги". В него ще бъде дадена възможност за получаване на съпътстващи грижи от рехабилитатор, психолог и медицинско лице, които ще правят посещения и по домовете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама