Оставиха в ареста старозагорка мамила с кредити съграждани

16:47, 15 апр 16 25 1005 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка „задържане под стража” постанови Старозагорския окръжен съд за 31-годишната Петя Лозева. Старозагорката е привлечена като обвиняема за документна измама в особено големи размери и особено тежък случай

Според разследването в периода 06.08.2015 г. – 16.03.2016 г. в Стара Загора и Варна  в условията на продължавано престъпление  чрез използване на неистински документи – 93 броя договори за потребителски кредити, сключени между финансова институция и различни лица без тяхно знание, е получил без правно основание отпуснатите по кредитите суми в общ размер  на 190 500 лв., собственост на финансова институция с намерение да ги присвои, като полученото имущество е в особено големи размери и случаят е особено тежък – престъпление по чл. 212, ал.5 от Наказателния кодекс.

По делото са извършени претърсвания и изземвания на два адреса в Стара Загора. Иззети са веществени доказателства.

Установено е че сумата от 190 500 лв. е била преведена по 13 броя банкови сметки, открити на името на обвиняемата и на дружества, управлявани от нея.

За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

 Извършват се множество действия по разследването, като предстои назначаване на експертизи, разпити на свидетели, изготвяне на заключенията на назначените по досъдебното производство експертизи и други действия по разследването.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама