Най-старият ретро автомобил в България ще бъде представен на парада в Сливен

16:37, 15 апр 16 25 678 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За четвърта поредна година Сливен ще бъде домакин на ретро парад. Проявата ще се проведе на 16 април. Рекорден брой, над 100 ретро автомобили и мотоциклети от клубове от цялата страна, се очаква да се включат в проявата, съобщи за Topnovini.bg Валентин Дойчинов, председател на ретро автомобилен клуб „Туида класик” - Сливен.

„Нашата цел е всяка година да представяме по нещо различно и любопитно на посетителите си. Новото тази година е, че ще бъде представен най-стария автомобил в страната. Той е пълен оригинал, произведен е 1906 година. Тази година прави 110 години. Ще бъде гвоздея на нашия парад. Машината е фреска, с дългото име "Де Дион Бутон”.  Ще има и други интересни автомобили, както от класиката, така и от репликите”, обяви още Дойчинов.

Организаторите ще посрещнат участниците в парада в 10.30 часа на паркинга на Автоцентър „Пежо” в Сливен. От там в 11.30 часа колоната от ретро автомобили ще потегли за почетна обиколка на града с маршрут: бул. „Стефан Караджа“ - бул. „Цар Симеон” – ул. „Ген. Столипин”, ул. „Г. С. Раковски” - бул. ”П. Хитов” - бул. ”Стефан Стамболов” - бул. ”Георги Данчев” – Бургаско шосе -Градска градина.

В 12.00 часа колите ще се подредят на централния площад „Хаджи Димитър”. Очаква се около 14.30 часа да се състои награждаването на участниците по категории, а в 15.00 часа ще се проведе състезанието по майсторско управление на ретро автомобили и мотоциклети.

Сливенският автомобилен ретро клуб „Туида класик” ще бъде представен от всичко най-интересно като автомобили. В града се очаква да присъстват представители на ретро клубове от София, Пловдив, Ботевград, Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора, Ямбол и други градове в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама