Сотир Цацаров иска уеднаквяване на критериите за делата при катастрофи

16:18, 15 апр 16 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров ще внесе в понеделник искане до Върховния касационен съд за тълкувания с цел уеднаквяването на съдебната практика по транспортните престъпления. "Ще настоявам за тълкувания както по наказателната отговорност на виновните водачи, така и по присъжданите имуществени вреди", обяви в Пловдив Цацаров, цитиран от Радио "Пловдив". 

Главният прокурор визира делото "Кари" с един от подсъдимите гръцкия студент Христос Боскос, който призна вината си и се отърва само с административно наказание. Цацаров съобщи, че е поискал възобновяване на това дело. "В момента съдебната практика е противоречива и с много спорни въпроси, касаещи престъпленията по транспорта. Целта е за в бъдеще да имаме по-предвидима съдебна практика относно транспортните престъпления", заяви още Сотир Цацаров. 

Главният прокурор отново коментира и искането за забрана на бурките. Той подчерта, че бурки на обществени места не трябва да се носят, тъй като трябва да има възможност за идентификация на всеки един гражданин.Цацаров бе категоричен, че бурки в училищата са недопустими.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама