“Шумен 98” гостува на “Етър” в първи полуфинал за титлата по хандбал при дамите

16:06, 15 апр 16 / Спорт 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартира същинската битка за шампионската титла в първенството по хандбал при жените. В неделя четирите първи отбора след мачовете от редовния сезон ще изиграят своите първи полуфинални срещи.

В полуфиналите играят първият срещу четвъртия и вторият срещу третия. домакините на първите двубои са отборите с по-предно класиране след редовния сезон.

Така в Свиленград “Амазонките от юга” посрещат “Бъки” Габрово. Тази среща е насрочена за 15,00 часа.

Във велико Търново първият от редовния сезон “Етър” Велико Търново посреща четвъртия “Шумен 98”. Срещата е от 18,00 часа.

Въпреки че “Етър” е фаворит в мача съставът на “Шумен 98” е способен на изненади и при всички случаи ще играе за победа.

Шуменки натрупаха самочувствие след като в последния кръг от първенството победиха един от кандидатите за титлата “Свиленград-ПУ” с 26:25.

В този двубой шуменки показаха, че са способни да изненадата неприятно всеки един от съперниците си. Срещу “Амазонките от юга” “Шумен 98” успя да обърне мача, а в последните секунди Деси Илиева вкара победния гол. Другата  добра новина за шуменския тим е, че в игра се завърна Габриела Христова.

Вторите полуфинални срещи от плейофите са в края на месец април, като “Шумен 98” ще посрещне “Етър” в зала “Плиска”, а “Бъки” приема “Свиленград-ПУ” в Габрово.

В полуфиналите се играе до две победи. При трети мач домакини отново са отборите, които са завършил на по-предни места в класирането след редовния сезон.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама