На шофьорския изпит проверяват личните карти в системата на МВР

16:04, 15 апр 16 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Личните карти на явяващите се на изпит за шофьорска книжка ще бъдат проверявани в базата на МВР, защото една от най-честите злоупотреби е придобиването й с фалшива лична карта със сменена снимка. Това заяви на петъчния парламентарен контрол транспортният министър Ивайло Московски в отговор на въпрос на Васил Антонов от БСП за действията срещу порочната практика с нерегламентираното получаване на шофьорски книжки.

От думите му стана ясно още, че са засечени и злоупотреби с диктуването на верни отговори със слушалки, чрез размяна на таблети между кандидатите и с подсказване на отговорите от квесторите.

„За отстраняване на тези лоши практики в бъдеще, стаите за изпит ще бъдат разделени от специални непрозрачни кабини, в който изпитваните ще бъдат изолирани“, заяви министърът. Личните електронни устройства, на които се решават листовките ще бъдат поставяни на специални места извън залата. Явяващите се на изпит също така ще бъдат проверявани с детектор дали нямат мобилни телефони в себе си, а мобилният сигнал пък ще бъде заглушаван, увери Московски.

За незаконно придобитите книжки и корупцията в ДАИ, транспортният министър коментира, че вече са анулирани 38 изпитни протокола и се преглеждат записите от проведените изпити за три месеца назад, а в някои регионални центрове дори и за по-дълъг период.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама