Ремонтират опасни надлези по автомагистрала „Хемус“

15:10, 15 апр 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„И трите надлеза по автомагистрала „Хемус“ в участъка от Провадия към Варна са опасни. За да не се случи беля, сме възложили с над 1,3 млн. лв. да се направи ремонт на тези надлези, да изкърпят, да се почистят храсти и канавки и да се подготви магистралата за сезона. Същото се отнася и за пътя до Златни пясъци – до Великден кръговото движение при „Миньор“ ще е готово.“

Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Заедно с кмета на Варна Иван Портних тя днес даде официален старт на първата фаза от превантивния ремонт на Аспаруховия мост. „Започва работа по първите две части на моста, за които са осигурени 5 млн. лв. за цялостен ремонт - изолация, саниране на конзолите, пресфалтиране и маркировка. Срокът, ако всичките дейности са по проект и не излезе нещо непредвидено, е до края на май. Ако възникнат допълнителни работи,  ще има възможност да се довършват и през юни“, обясни министър Павлова.

От днес по моста е въведена временна организация на движението, тъй като връзката между центъра на Варна и южните квартали няма алтернатива. Започва и саниране на първите два големи отвора на големия мост, но ще се извършва поетапно. „Ангажиментът ни е в няколко поредни години да финансираме ремонта на моста с общо 35 млн. лв.“, припомни Павлова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама