Пуснаха Перата у дома

15:04, 15 апр 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петър Низамов-Перата, който беше арестуван за противозаконно лишаване от свобода на тримата афганистанци в Странджа, се прибира у дома. Районният съд в Малко Търново не се съобрази с искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка за неотклонение спрямо него „задържане под стража“, а удовлетвори желанието на адвокатите му за „домашен арест“.

Съдията по делото Чанко Петков, който е административен ръководител на Районния съд в Малко Търново, прецени, че не са събрани достатъчно доказателства Перата да остане „на топло“.

Петър Низамов беше доведен днес преди обед в съда в Малко Търново. Пред входа го чакаше група негови привърженици, които развяваха знамена и издигнаха плакати с искане да го освободят. В мига, в който вратата на автомобила на съдебната охрана се отвори и Низамов беше изведен, той започна да крещи „Да живее България“. Другарите му отвърнаха с „Перата – герой“.

Прокурорът по делото поиска налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Низамов, който вече е осъждан 4 пъти и има многобройно регистрации в полицията.

От своя страна двамата адвокати на задържания пледираха на подзащитния им да бъде наложена по-леката мярка -„домашен арест“. Мотивът – Низамов е женен с малко дете и няма причина да се укрие. Самият обвиняем поиска още по-лека мярка – парична гаранция.

Припомняме, че Петър Низамов беше задържан за 72 часа заради упражненото насилие спрямо трима афганистанци, преминали нелегално границата с Турция. Според събраните до момента доказателства Перата и негови хора са съборили чужденците на земята, вързали ги със свински опашки, ритали ги, заплашили ги с ножове и пистолет и ги претърсили за пари. След това с викове ги отпратили обратно към Турция, което е записано на видеото, споделено от Низамов в социалните мрежи. „Ловците“ не се обадили на органите на МВР, а си тръгнали. Бежанците били открити по-късно от граничните полицаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама