Община Добрич обяви конкурс за проекти на НПО

14:36, 15 апр 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конкурс за представяне на проектни предложения от неправителствени организации по програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на Община Добрич обяви местната администрация. Конкурсът ще се проведе съгласно реда и условията за кандидатстване по Програмата, приет от Общинския съвет в края на март.

През миналата година са финансирани 8 проекта на обща стойност 9 318,50 лв. За тази година заложеният размер е 10 000 лева.

Според новите правила, максималното финансиране е до 3000 лв. Сферите на дейност, които ще се подпомагат финансово, са социална, профилактика и промоция на здравето, насърчаване на доброволчеството, междукултурното и междуетническо сътрудничество, образование, култура и спорт. Недопустими дейности за финансиране са проекти с политическа насоченост, разходи за предварителна подготовка на проекти, самоцелни ремонти и офис обзавеждане, възнаграждения на екипи, работили по даден проект, комунални разходи, като потребление на ток, вода, телефон и отопление, също и проекти на организации, чиято дейност се финансира от общинския бюджет. Предвидено е авансово плащане (70% в петдневен срок след сключване на договора) и окончателно (30% след одобряване на отчета за цялостно изпълнение на конкретен проект).

Документите за участие в конкурса се подават в деловодството на Община град Добрич в Центъра за услуги и информация в запечатан плик с надпис: „За участие в конкурса за финансиране на граждански инициативи 2016 година”. Попълненият формуляр се подава и на магнитен носител (CD). Крайният срок за кандидатстване е 16 май 2016 година, 17 часа. Получените след този срок предложения няма да бъдат разглеждани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама