Спират продажбата на демонтираната контактна тролейбусна мрежа в Пловдив

14:33, 15 апр 16 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С постановление на Окръжния съд в Пловдив е отменено решението за незабавна продажба на демонтираните жици, които се намират в общинска база и на подземната кабелна мрежа от булевард "Васил Априлов", който е в ремонт. Това съобщи за Пловдив Topnovini.bg главният юрист на Община Пловдив Илиян Иванов.

Решението за продажбата е взето на 1 февруари след провеждането на събрание на кредиторите на "Градски Транспорт", тъй като дружеството беше обявено в несъстоятелност. "Бившият директор на дружеството Ангел Батаклиев обжалва това решение и се стигна до настоящото дело", каза Иванов. Магистратите спират продажбата на контактната тролейбусна мрежа за неопределен срок.

Припомняме, че Община Пловдив е един от кредиторите на "Градски транспорт" и поради тази причина започна демонтиране на контактната тролейбусна мрежа.

"Според мотивите на съда липсват точни параметри за мрежата и за нейната оценка. Следващите действия, които ще предприемем, са да свикаме ново събрание на кредиторите и ще се съобразим с мотивите на съда", уточни директорът на правния отдел на Община Пловдив Илиян Иванов.

Той допълни, че Община Пловдив е предявила иск за 20 000 лева срещу Батаклиев, за възстановяване на разходите по съхраняване и демонтиране на част от въздушната контактна мрежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама