6 млади летци придобиха специалност "Военен пилот I клас" след интензивно обучение

14:14, 15 апр 16 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
6 млади летци положиха изпити и успешно защитиха уменията си по специалност "Военен пилот I клас". На специална церемония в базата на българските военно - въздушни сили в Долна Митрополия, днес те получиха отличителните си знаци и правото да бъдат част от отбранителните сили на Република България.

В условията на силен вятър от над 15 метра в секунда, младите пилоти демонстрираха придобитите умения. Полетите бяха изпълнени с реактивни бойни самолети L - 39 ZА и турбовитлови самолети Пилатус РС - 9М. В реални условия те ще управляват самолети СУ - 35 и МИГ - 29.

Присъстващите наблюдаваха полет за визуално въздушно разузнаване, сложен пилотаж на малка височина, маневрен въздушен бой и атаки по земна цел, прехват на самолет - нарушител и др.

От Учебната база в Долна Митрополия уточниха, че младите авиатори са били обучавани по нова програма за интензивна летателна подготовка. Само за година и половина, те са достигнали нальот от над 300 летателни часа, като през това време са усвоили способности за приборна подготовка, полети в сложни условия денем и нощем, действия по земна и морска цел, въздушно разузнаване, прехвати и атаки на въздушни цели, сложен пилотаж и маневрен бой на малка височина. 

На събитието присъстваха представители на министерство на отбраната, висши служители от щаба на ВВС, политици, бивши и настоящи военни пилоти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама