„Атака“: ДОСТ да се забрани, а Местан да се съди за предателство

14:07, 15 апр 16 / Политика 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Атака” се обяви против учредяването на партията на Лютви Местан ДОСТ. От парламентарната трибуна депутатът Магдалена Ташева прочета декларация, с която определи партията като неоосманска и заплашваща за националната ни сигурност.

Според Ташева ДОСТ е троянският кон на Турция, а България ще се превърне във втора Сирия. „Анкара рутинно бомбардира Сирия, Ирак и хората си в Анадола. Анкара създава и обучава терористична организации. Анкара търгува с петрол от Ислямска държава“, подчерта тя.

„Програмата на новата партия ДОСТ не е нищо повече от некролог на Третата българска държава“, продължи Ташева, като настоя да се забрани ДОСТ и призова компетентните органи да се задействат и основателите на тази партия да бъдат съдени за предателство на родината.

Националистката се обявиха и против гостите от Турция на учредителното събрание, които били част от неонацистката групировка „Сивите вълци“. Според нея изказването на Юлчън показвало, че Турция иска анексиране на български територии.

Депутатката изброи редица атаки на „Сивите вълци“. Припомни и свалянето на руския самолет през есента на миналата година и подчерта, че казват „не” на турския сепаратизъм в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама