Съдебната палата в Пловдив бе отворена за посетители

13:12, 15 апр 16 25 210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Съдебната палата в Пловдив се проведе Ден на отворените врати, по случай на деня на конституцията, съобщиха от Районен съд – Пловдив.

Гости на магистратите бяха граждани, студенти от Юридическия факултет на Пловдивския университет; Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, специалност "Графичен дизайн и фотография"; ученици от Професионалната гимназия по туризъм и Основно училище "Христо Г. Данов".

Изключителен интерес предизвика възстановката на съдебен процес по реален казус от съдебната практика на наказателно дело с обвинение за извършен грабеж при условията на опасен рецидив, реализиран под ръководството на съдия Христо Крачолов от Апелативен съд - Пловдив съвместно с Европейската асоциация на студентите по право.

Общо 13 студенти по право от Пловдивския университет участваха в процеса. Част от тях се изявиха като съдия, съдебни заседатели, подсъдим, прокурор и адвокати. Други техни колеги бяха "призовани" и "разпитани" като свидетели и вещи лица.

Подготовката за възстановката на съдебния процес продължи почти два месеца. Студентите бяха подпомагани от трима съдии и 12 съдебни служители.

Председателят на Апелативния съд съдия Магдалина Иванова връчи плакети, грамоти и награди на победителите от фотоконкурса "Темида отблизо".

След приключване на процеса, на гостите беше предоставена възможност да посетят деловодства на трите съдилища, в които да наблюдават работата на съдебните служители по образуването и движението на делата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама