Обвиняемият за убийството на Александра: „Съжалявам за грабежа!“

13:11, 15 апр 16 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Съжалявам за грабежа, който съм направил.Искам просто да помогна на приятелката ми. Ако може, да съм под домашен арест, като се явявам винаги, когато ме повикат!“ Това каза пред съда 19-годишният Красимир Димитров Тодоров, привлечен като обвиняем за грабеж, придружен с убийството на малолетната Александра Сивриева от Провадия.

Варненският окръжен съд днес определи той да търпи най-тежката мярка за процесуална принуда „Задържане под стража“, поискана от прокурора Катя Петрова. Служебната защитничка на Тодоров адвокат Стефка Пейчева опита да му издейства по-лека мярка с мотивите, че той има известен на правосъдието адрес, който не може да напусне поради липса на средства, и че приятелката му е бременна и в тежко състояние, което изисквало грижа от негова страна.

От събраните до момента доказателства по делото - обяснения на обвиняемия и на неговата приятелка Ивалена Маринова, протоколи за огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели, протоколи за доброволно предаване и др., може да се направи обосновано предположение, че Красимир е извършил престъпленията, за които са му повдигнати обвинения, прецени съдът. Тялото на 13-годишната Александра бе намерено на 12 април, а той е привлечен като обвиняем на следващия ден. Според обвинението убийството е извършено при грабеж на златни накити. Това потвърди и самият Красимир пред журналисти минути преди началото на съдебното заседание днес. Той обаче не отговори дали сам е извършил и грабежа, и убийството - съмнението е заради слабото му телосложение и дребния му ръст.

Ако е на свобода съществува реална опасност да се укрие, тъй като не е с постоянен адрес и пребивава на адреса в Провадия от няколко месеца, аргументира се съдът. Красимир е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което е предвидено лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна, което също бе основание за определяне на най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на  ВОС може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от днес, като заседанието на Апелативния съд е насрочено за 19 април от 10 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама