Бъчварова допуска сценарий за провокация към МВР в клиповете със заловени бежанци

13:06, 15 апр 16 / Политика 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заснемането на клипове със залавяне на бежанци може да бъде наречено сценарий, за да се провокират усилията ни и да се покажат някои пропуски на МВР, коментира пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя увери, че се опитват да приложат всички мерки по защита на сигурността. На въпрос кой има интерес от подобен сценарий, Бъчварова отговори, че би могъл да е всеки, който иска да няма стабилно правителство. Тя добави, че провокацията към МВР все пак им дава основание да доразработят мерките си.

„Това, върху което не можем да повлияем са обществените опасения и страховете на гражданите. Много ми се иска да не допускаме гражданите да се чувстват несигурни“, коментира тя.

Вътрешният министър увери, че политическата стабилност у нас е най-видима и забележима, но това не означавало, че не може да бъде атакувана. По думите й мигрантският натиск може да бъде в няколко форми, като единият е спонтанен при масово влизане през границите, за който предприели мерки.

Тя допълни, че натискът, за който трябва да се внимава е този с по-малките групи, които преминават по сухопътна граница. Според нея дължината на границата е голяма и не съответства на броя на хората, с които разполага МВР. Именно затова се обърнали и към военните.

Вицепремиерът отчете, че миграционният поток е намалял с около 30% в сравнение със същия период за миналата година.

За акциите за борба с корупцията тя допълни, че в някои участва МВР, в други ДАНС. Бъчварова подчерта, че няма политически чадър над нито едно разследване.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама