Седем предложения се борят за ново туристическо лого на България

12:56, 15 апр 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем са предложенията за ново туристическо лого на България. Те са избрани от жури сред общо 183 получени идеи за визия на новото лого на страната, в конкурса обявен от министерството на туризма. Обсъждането кои предложения да бъдат избрани за следващия етап на конкурса е продължило два дни.

На едно от предложенията името на нашата страна е написано с малка буква, а друго прилича на детска рисунка.

От туристическото министерство подчертават, че класираните лога отговарят на зададените технически и художествени критерии, като повечето залагат на комбинацията от картина и типография и отразяват важни за България символи.

Предстои да се проведе и жребий, в присъствието на нотариус, за определяне представителите на бранша и медиите, които ще участват в широкото жури и ще направят финалния избор на нова туристическа графична визия на България в края на април.

Победителят ще изработи т. нар. brand book с графичната концепция и изисквания за използване на графичната визия, като това ще струва 10 хил. лв.

Първите реакции в социалните мрежи не са обнадеждаващи. Дизайнерът Динко Господинов, който в twitter е с ник ‏@_gradinko написа: „Видях финалистите за ново туристическо лого и са всичко което заслужават хората които разхейтиха предишното“. Друг потребител на социалната мрежа - ‏@muiiio туитна: „Златното конче мяза на лама с грива“.

Последните няколко конкурса за туристическо лого предизвикаха скандали. Символът избран през 2013 г. струваше близо 1,4 млн. лв., като финансирането беше по оперативна програма "Регионално развитие". Картинката беше почти пълно копие на логото на Киргизстан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама