Организират акция за почистването на Бунарджика в Пловдив

12:15, 15 апр 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивчани се организират, за да почистят заедно парк Бунарджика , който е един от най-големите "бели дробове" на Пловдив. Акцията е утре, 16 април, от 8:45 часа.

Инициативата е на организация "Аз обичам Пловдив", която събира около себе си хора обичащи Пловдив и милеещи за запазването на малкото останали зелени площи чисти.

"Ние от Аз обичам Пловдив вярваме в доброто и знаем, че всяка благородна кауза има нужда от подкрепа, затова се обръщаме към Вас с призив да бъдете съпричастни, за да достигнем до повече мили и сърцати хора", заявяват от организацията.

"Минала седмица заедно с доброволци успяхме да съберем над 20 чувала с боклуци от парка около Братската могила и да дадем старта на една ежеседмична кауза за опазването на природа в Пловдив. Според мен е изключително важно да работим заедно медии, граждани и институции в името на родния ни град и по този начин да бъде добър обществен пример за младите хора", казва основният инициатор на групата Любомир Чакъров.

Той вярва, че заедно и обединени в една обща кауза Пловдив може да се превърне в едно по-добро място за живеене.

Отново утре, 16 април, е насрочена и акция за почистването на коритото на река Марица. Сборният пункт е паркинга срещу Водната палата, от южната страна на реката.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама