С еко арт хепънинг откриват седмицата на Земята в Търговище

11:22, 15 апр 16 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С еко арт хепънинг ще открият седмицата на Земята в Търговище. това ще се случи в понеделник от 17 часа на площада пред Обединения детски комплекс. Официален старт на инициативите ще даде кметът д-р Дарин Димитров, информираха от пресцентъра на местната администрация. 

В шатри ще бъдат разположени еко ателиета, които ще са отворени още в 16 часа. Различните школи от ОДК ще подготвят в тях нагледни материали, свързани с опазването на околната среда.   Ще бъдат сглобявани пъзели, съдържащи информация за водата, въздуха, почвата и биоразнообразието. Децата ще изработват и цветя от отпадъчни материали, ще раздават послания, които отразяват целите на кампанията.

В рамките на Седмицата на Земята на във вторник, комисия от Община Търговище ще огледа и оцени междублоковите пространства, които участват в конкурса за най-привлекателен кът. Отличените ще бъдат обявени в Деня на Земята - 22 април, от 16.30 часа, на сцената в парка „Бороко око“. Награждаването ще бъде по време на концерта и уъркшопа, в който ще се включат ученици от Първо ОУ „Христо Ботев“, малчугани от ЦДГ №7 „Снежанка“ и пенсионери. 

На празника кметът д-р Дарин Димитров ще награди за активност 19 училища, 2 детски градини и 11 пенсионерски клуба в Търговище и кварталите.

22 април е празнуван от над половин милиард хора по света. Идеята на този ден е човечеството да се обедини в защита на околната среда, припомниха от общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама