Атанас Голомеев и Любомир Ганев с участие в "Дни на баскетбола и волейбола в Русе"

11:21, 15 апр 16 / Спорт 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредица от спортни събития организира Русенският университет с партньорски организации през месеците април и май. На пресконференция днес бяха представени акценти от програмата.

В рамките на "Русе- Европейски град на спорта" и в сътрудничество с Община Русе, ще се проведат "Дни на баскетбола и волейбола в Русе". Събитията са разделени, като следващата седмица, на 19 и 20 април са баскетболните прояви, а на 26 и 27 април са волейболните. 

На 19 април от 17:00 часа пред Съдебната палата в Русе ще има демонстративна игра водена от Атанас Голомеев. На следващия ден той ще се срещне с академичната общност, а по- късно ще има турнир с участието на съставите на ПГИУ "Елиас Канети", ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" и РУ "Ангел Кънчев".

На 26 април от 17:00 часа отново пред Съдебната палата в Русе ще има демонстративна игра, която ще бъде водена от Любо Ганев. На следващия ден сутринта е срещата му с академичната общност, а след това отново е организиран турнир. В него ще участват тимовете на МГ "Баба Тонка", ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" и Русенския университет. 

В Пролетните студентски игри на РУ "Ангел Кънчев" са включени състезания в 6 вида спорт- баскетбол, волейбол, футбол, бадминтон, шахмат и тенис на маса. За първи път ученици от средните училища имат възможност да участват в състезанията. 

В рамките на Пролетната спартакиада се провежда и състезанието по силов многобой, което става все по- популярно и привлича участници и от други висши училища. Спартакиадата се провежда с подкрепата на Общината и е в рамките на "Русе- Европейски град на спорта". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама