40 джипа и пари в брой за гласувалите, иска Валери Симеонов

10:47, 15 апр 16 / Политика 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С томболата ще привлечем и стимулираме точно тези хора, които са колебливи и не са толкова ангажирани с политическия живот. Ще ги накараме да отидат до урните и когато отидат, ясно е, че ще гласуват. Имам лично предложение за наградите – 40-50 български джипа, 1000 плазми 32 инча, едни 100 000 лв. Тези награди ще излязат около 1,1 млн. лв.

Това коментира пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов за предложението на коалицията да има томболи за гласувалите.

Припомняме, че вчера на правната комисия мина на второ четене задължителното гласуване, но отпаднаха санкциите. Предстои на две извънредни заседания на комисията в понеделник и вторник да бъде гласуван целият Изборен кодекс. До момента все още предложението за томболи за гласувалите не е обсъждано.

Симеонов продължава да е твърдо убеден, че санкции трябва да има. „Това обаче няма да бъде прието. Потърсихме вариант все пак да има задължително гласуване. Санкцията не е разписана в закона във финансово измерение, но все пак я има. Когато искаш да гласуваш например, ще трябва да отидеш специално в общината да се регистрираш, да изчакаш едни опашки, да похарчиш някой лев и да си загубиш работното време. Това пак са финансови загуби и ще бъдат над 50 лв.“, прогнозира Симеонов. По думите му, ако не гласуваш, те отписват от списъка и пак трябва да се запишеш. „Естествено е, че ако не дай си боже гушнеш букета, няма как да гласуваш“, добави той.

Симеонов заяви, че очаква да има протестен вот, но не и да е голям процентът, тъй като това все пак е дълг на гражданите.

За проведения вчера консултативен съвет за киберсигурността, той коментира, че Плевнелиев занимава обществото с глупости и си прави безплатна реклама за предизборната кампания.

Свалените карикатури на Бойко Борисов от сайта на Нова телевизия и Vbox7, Симеонов коментира така: „Това е позор, позор, позор, особено за Нова телевизия. Ето това е демонстрация как се постигат финансови резултати с безгръбначно поведение“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама