Информационен център по качество обогати сериозно базата данни на Русенския университет

10:33, 15 апр 16 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Членове на Младежкия клуб по качество към Русенския университет и Сдружение „Клуб 9000“ вече могат да използват голяма база данни в новооткрития Информационен център по качество. В него са налични над 350 източника на електронен и хартиен носител, както и заседателна зала с 10 места, оборудвана със съвременна презентационна техника, съобщиха от висшето учебно заведение.

За целите на учебния процес в бакалавърската степен „Мениджмънт на качеството и метрология“ и магистърския курс по „Управление на качеството“ на разположение са над 35 стандарта, повече от 70 книги и учебници на английски език, десетки издания на Сдружение Клуб 9000 и Съюза на специалистите по качество в България, доклади и сборници от научни конференции в областта на качеството и др. Създаден е онлайн каталог, достъпен на адрес: http://club9000youth.libib.com/. Чрез него всеки, който проявява интерес, може да провери наличността на определен източник, да прочете кратко описание и съдържание на информацията в него, да получи пълно библиографско описание и да заяви ползването му.

Информационният център по качество в Русенския университет е резултат, както на работата на членовете на Клуб 9000, така и на сътрудничеството между Университетската библиотека и Българския институт по стандартизация. На разположение в центъра е и богата колекция от списания и специализирани видеоклипове от т.нар. „серии“ – ASQ TV, които с успех се използват и в учебните часове по практика на професионален английски език.

Инфоцентърът по качество е оборудван със смарт телевизор, който дава възможност в групи до 10 човека да се правят обсъждания на теми, които засягат както учебния материал, така и съвременното ниво на развитие на управлението на качеството. Наличната техника позволява освен обичайното свързване с компютър, студентите и участниците в семинарите да използват и мобилни устройства като смартфони и таблети, за да представят идеите си пред своите колеги.

Центърът ще продължава да обогатява колекцията си от информационни източници чрез закупуване на допълнителни стандарти, учебна литература и осигуряване на дарения от съсловни организации, университети и алумни, завършили двете основни специалности, свързани с качеството. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама