Два колектива на ВВМУ са номинирани за награда „Варна“

09:51, 15 апр 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два колектива на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ са номинирани за награда „Варна“ в сферата на науката и висшето образование тази година. В сферата на природните науки предложението е за колектив с ръководител кап. І ранг доц. д-р Недко Иванов Димитров за провеждане на научно изследване на тема „Функционално зониране на националните морски пространства за изграждане на информационна система за управление на крайбрежната зона“. За награда „Варна“ в областта на техническите науки номинацията е за колектив с ръководител доц. д-р Димитър Йорданов Димитракиев за разработване на „Предпроектно проучване на система за наблюдение на морската среда за целите на безопасността и сигурността на корабоплаването“.

За колективна награда в сферата на обществените науки е предложен екипът, разработил новата образователна платформа Smart Future на ВСУ „Черноризец Храбър“, чийто официален старт е днес. В хуманитарните науки номинацията е за екипа на Клиниката по лъчелечение към университетската болница „Св. Марина“ – за инсталирането и въвеждането в експлоатация на високотехнологична апаратура и за прилагането на иновативни подходи при лечение на пациенти с онкологични и други заболявания с показания за лъчелечение.

За присъединяването на Клиниката по неврология на същата болница към Глобалната инициатива за безопасно лечение на инсулт SITS за индивидуална награда „Варна“ е номинирана доц. д-р Силва Петева Андонова – Атанасова, д.м.н. Останалите индивидуални номинации са за доц. д-р Райна Иванова  Христова – за монографията „Българският черноморски шелф и крайбрежие през квантенера – геоложка евлюция и климатични промени“; за проф. д-р Стефан Минчев Вачков – за монографичното изследване „Иновациите – новата нормалност в банкирането“; за проф. дтн инж. Крум Костов Герасимов – за разработване на софтуерни средства и методи за анализ и настройка на системни стабилизатори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама