Общо 15 проекта ще се финансират по ПУДООС в област Разград

09:47, 15 апр 16 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 15 проекти на общини, кметства, училища и детски градини от област Разград са одобрени за финансиране по националната кампания "За чиста околна среда 2016". Те са спечелили конкурс на тема "Обичам природата и аз участвам", обявен от Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Финансиране за проектите си ще получат седем кметства на територията на областта. Това са местните управи в село Костанденец, община Цар Калоян и Средоселци, община Исперих с проектите "Обичам природата и аз участвам". Кметството в Топчии е с одобрен прокт за почистване, озеленяване и изграждане на фитнес площадка на открито. Със средства от ПУДООС в Осенец ще бъде възстановен детски и спортен кът, а в Киченица ще се изгради кът за отдих и игри. С одобрен  проект е и Побит Камък. Той е за изграждане на зона за отдих и спорт в китното лудогорско селце. Финансиране по националната кампания ще получи и кметство Гецово за проекта си за почистване и възстановяване на зона за отдих, и изграждане на детска площадка. Проектите на кметствата ще бъдат финансиране до 10 000 лв. и са одобрени сред 1 217 кандидатстващи от цялата страна.

Одобрени са и проектите на четири училища от региона, които ще получат финансиране до 5 хиляди лева. Проектите на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” в Ясеновец и ПГВМЗ „Ал.Стамболийски” – Лозница са „Обичам природата и аз участвам”.  ОУ „Никола Вапцаров” в кубратското село Севар ще получи финансиране за проекта си „Екозона в училищния двор и зелена детска площадка”, а ОУ „Христо Ботев” в Исперих за проекта си „Грижа за природата - надежда за бъдещето”. В тази категория за средства са кандидатствали 800 училища и общински детски комплекси, като са одобрени 127.

До 5 хиляди лева ще получат и четири детски градини в областта. Това са ЦДГ „Васил Левски” в Разград с проект „Нашият двор - част от зелената планета”, ЦДГ „Райна Княгиня” с проект „Прегръдка в зелено”, ОДЗ „Слънчо” в Завет с проект „Играя с грижа за чиста природа” и ЦДГ „Пролет” в Стражец с проект „Обичам природата и аз участвам” и В кампанията са постъпили общо 638 проекта на детски градини от страната, а одобрените за финансиране са 115 проекта.

За класираните проекти, до всеки от кандидатите ще бъде изпратено официално писмо с указания и проект на договор.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама