В Македония ще има сблъсъци като в Украйна, смята Александър Йорданов

09:07, 15 апр 16 / Политика 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не само опозицията, но и гражданите, особено по-младите, имат опасение, че изборите в Македония ще бъдат манипулирани и спечелени от партията на Никола Груевски. Македония се намира в перманентна криза. Това каза в ефира на БТВ бившият ни посланик в Македония Александър Йорданов.

Коментарът му е по повод засиленото гражданско недоволство в западната ни съседка. Причина хората да излязат на протест стана решението на македонския президент Георге Иванов да помилва всички държавни чиновници, разследвани за корупция.

Йорданов поясни, че срещу помилвания политически и бизнес елит има прекалено много доказателства, че са извършвали различен вид престъпление.

„На мен ми прави впечатление, че Груевски много бързо подхвана темата украински сценарий, както виждаме и вестниците излизат с такива заглавия, но да си спомни какъв е той – това беше протестът на младите хора на Украйна срещу корумпирания политически елит и срещу спирането на процесите на европейската интеграция за Украйна”, коментира бившият ни посланик.

По думите му този сблъсък се очертава и в Македония. Бившият посланик подчерта, че ситуацията в Македония е много сложна ситуация.

„Първо е вътрешнополитическата криза. Второ е социалноикономическата криза, липсата на перспектива за младите и натиска към македонската граница от страна на мигранти”, допълни Йорданов. По думите му страната е вложила много усилия и се справят със ситуацията към този момент.

На въпрос дали е възможен македонски сценарии в България, Йорданов отговори: „Бих посъветвал политиците ни да бъдат по-сдържани в своето говорене, независимо в каква посока. По-малко думи, повече дела”, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама