Социалистите в Казанлък може да останат без делегати на конгреса

08:42, 15 апр 16 / Политика 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Има риск казанлъшката организация на БСП да не изпрати делегати на предстоящия конгрес на партията през май”, алармираха казанлъшки социалисти. Причината са продължаващите сътресения в местната организация, свъзани с конфликти  и липса на диалог между отделни партийни организации и временния председател Николай Терзиев.

Общото събрание на БСП Казанлък обявено за днес се отлага, а общинската отчетно-изборна конференция, която ще се проведе утре е противоуставна,  съобщиха на пресконференция представителите на три основни партийни организации, инициатори за широкия форум.  „Идеята ни за общо събрание бе продиктувана от желанието, всички заедно - 1047 души, да обсъдим политиката ни за следващите 4 години, съответно да откроим работата, която трябва да свършим отново заедно, за да постигнем набелязаните цели”, обясни общинският съветник Пламен Караджов.

По думите на социалистите оздравителният процес в казанлъшката партийна организация трябва да мине през общо събрание, за да се решат трупаните през последните 2 години множество проблеми. „Провеждат се събрания без кворум, попълват се справки  не по правилата и  се крият документи от Националния съвет, блокира се работата на избраните органи – Изпълнително бюро и Общински съвет, което погазва грубо Устава на БСП”, коментираха социалистите. Те недоумяват и защо е укрита  информация пред Националния съвет за числеността на трите основни партийни организации, които наброяват 33% от общата численост и 90% от членовете в активна възраст в общинската организация. 

Непризнатите от Терзиев 188  новоприети социалисти вече са получили електронни карти от Националния съвет на БСП, които ги правят пълноправни членове. „Има и още 100 нови кандидати за членове на БСП в Казанлък. За нас е важно БСП да е действена партия и казанлъшката организация да работи, да присъства с политика в общественото пространство”, подчерта общинският съветник Теодора Иванова. „Търсим диалог, нужен е обединител на организацията, а не разединител”, категорични са социалистите от трите организации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама