В Добрич представят новия албум на Ангел Заберски трио

08:24, 15 апр 16 / Култура 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази вечер от 19 часа в огледална зала „Нели Божкова” в Добрич ще бъде представен новият албум на Ангел Заберски - пиано, Борис Таслев - контрабас, Стоян Янкулов - Стунджи – ударни, съобщават от Община Добрич.

Ангел Заберски Трио ще представи втория си авторски албум „Like (А) Jazz“, като част  от националното турне, което обхваща седем града в България.

Ангел Заберски споделя за творческия си проект: „В новия албум буквално джазът среща класиката. Албумът включва известни опери и пиеси в съвременен джаз вариант. Стремежът е стриктно да се запазят авторовите идеи и мелодии, така че те да се разпознават лесно от публиката. В същото време са интерпретирани с чувство на свобода и обширност, типично за джаза. В новите произведения са включени Шуман, Пучини, Чайковски,  сред които една малко популярна, но изключително красива пиеса на Пучини “Хризантеми“, както и други подобни с привкус на романтика“.

Музиката от новия албум на Ангел Заберски Трио напомня за късен романтизъм с импресионистични нотки. Изявата на всеки един от тримата музиканти е максимално обрана, именно с цел мелодията да бъде лишена от агресия или излишна показност.  Ангел Заберски залага на силните страни на своето трио – безкомпромисен професионализъм и изключително сработено партниране между мислещи музиканти.

Билети се продават на касата в концертна зала „Добрич“ и на място преди концерта, като цената е 10 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама