Източват горивото от бензиностанцията с падналия кран (Обновена)

07:47, 15 апр 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна източването на горивото от резервоарите на бензиностанцията на столичния бул. „Никола Вапцаров“ върху която вчера падна строителен кран. Кранът удари козирката на бензиностанция и трима души пострадаха. Пожарникари контролират процеса. След като бъде източено горивото и отпанде опасността от взрив, ще бъде вдигнат и крана.



По булеварда все още е отворено само едното платно за движение.

Състоянието на двете жени и мъжа, които пострадаха се подобрява. В ефира на БТВ от болница „Токуда“ обясниха, че една от пострадалите вече е изписана за домашно лечение. Другите давам остават за наблюдение в болницата, но състоянието им е стабилно.

По неофициална информация причината за падането на крана е силният вятър. В ефира на телевизията инженерът Георги Георгиев разказа, че това не е първият инцидент на тази строителна площадка.

Той обясни, че през 2014 год. там е загинало младо момиче, което паднало в незатворена шахта. Георгиев допълни, че тогава той е бил поканен да даде експертно мнение за строежа, но се е натъкнал на редица нередности.

„Не са спазени законови изисквания за безопасността на обекта“, обясни той. И добави, че все още тече дело по този случай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама