60 обвинителни акт срещу 67 души са внесени в съдилищата в Разградско през март

07:28, 15 апр 16 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
60 обвинителни акта срещу 67 обвиняеми лица са внесли в съдилищата през март прокурорите от Окръжната прокуратура и трите районни прокуратури в Разградски съдебен район, съобщават от съдебната институция.

Двадесет от стигналите до съд престъпления са общоопасни, а 18 от внесените актове са за престъпления против собствеността. През периода в съдилищата са внесени общо шест обвинителни акта за престъпления против стопанството, с едно по-малко са тези против финансовата, данъчната и осигурителната система. Внесени са три акта против брака и семейството, по два акта против личността, против реда и общественото спокойствие и за документни престъпления и по един обвинителен акт против дейността на държавни органи и обществени организации и против правата на гражданите.

Броят на внесените предложения за споразумения е 11, пет са за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административни наказания, а шест срещу непълнолетни, по които ще се налагат мерки по Закона за борба с противобществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Общият брой на обвиняемите лица през март е бил 83. През отчетния период няма дела и възложени проверки по преценка на прокурорите със значим обществен интерес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама