Нови дръвчета и розови храсти засадиха в Горна Оряховица в рамките на пролетното залесяване

07:27, 15 апр 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16 кълбовидни акации засадиха днес по ул. „Мано Тодоров” служителите на Общинско предприятие „Пътно поддържане, инфраструктура и озеленяване”. Дръвчетата са разположени по ремонтирана част на тротоара. Предстои ремонт и на останалата част от тротоара по ул. „Мано Тодоров”, след което и там ще бъдат засадени нови фиданки кълбовидна акация. Още четири дръвчета са засадени на ул. „Хаджи Димитър” на местата на счупени и откраднати фиданки. Близо 50 нови розови храста украсиха и парк „Христо Ботев”.

Служителите от Общинското предприятие продължават и косенето на тревните и паркови площи в Горна Оряховица. При хубаво време на 21 и 22 април районът около хижа „Божур” ще бъде обработен срещу кърлежи. От 25 април, отново при благоприятни метеорологични условия, ще се третират и парковете и зелените пространства в града. Приоритетно ще се обработят тревните площи в детските заведения.

Докато върви пролетното залесяване и засаждането на нови фиданки и храсти, недобросъвестни граждани продължават да чупят и да изтръгват засадени дръвчета. Дори и наличието на предпазно ограждение около всяко дръвче по ул. „Отец Паисий” не е спряло нечий вандалски набег. Преди две години по улицата, водеща към МБАЛ „Св. Иван Рилски” бяха засадени 15 амброви дръвчета – изключително красиви и съвсем не евтини. Цената на едно дръвче е над 100 лв. Толкова струват и кълбовидните акации, които бяха засадени по ул. „Мано Тодоров”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама