Двама министри се включват в дискусия за образованието във ВСУ

07:26, 15 апр 16 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лилияна Павлова ще участват в дискусията „Неравенство и образование – глобални тенденции и перспективи“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Форумът, с който днес ще стартира и новата образователна платформа Smart Future на университета, е част от програмата за отбелязване на 25-годишнината от създаването му. В него ще се включат още бившият председател на Върховния касационен съд Лазар Груев, президентът на университета Санда в Шанхай  Ли Джин, изпълнителният директор на фонд "Русский мир" Владимир Кочин, проф. Антонио Амадо от университета в Ла Коруня, Испания, и финансистът Мартин Паев.

Във виртуалните сесии на форума ще участват двама от носителите на почетното звание доктор хонорис кауза на ВСУ  – проф. Стив Ханке и проф. Джордж Вредевелд, проф. Ейал Уинтър от университета Лийчестър, Великобритания, проф. Гилад Равид от университета Бен Гурион в Израел, проф. Панайотис Бамидис от университета в Солун, Гърция, и един от най-харизматичните български предприемачи през последните години – Пламен Русев - вдъхновител и организатор на събитията Webit.

В 17,30 ч. днес във фоайето на Фестивалния и конгресен център ще бъде открита изложбата „Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ – духовен център с бъдеще“. В нея са включени 12 пана с фотографии от фонда на университета, които проследяват четвъртвековната истрия на висшето училище.

Час по-късно в зала 1 на ФКЦ ще започне празничният концерт-спектакъл, който е подарък за всички варненци и гости на града, свързани с развитието на ВСУ. В него ще вземат участие Академичният танцов театър при ВСУ „Черноризец Храбър“, органистът Велин Илиев, вокална група при Ансамбъла за народни песни и танци „Варна”, балетът за съвременна хореография „Артденс“, струнен квартет „Интро”, студентът на Варненския свободен университет Стивън Ачикор, вокално трио „Уникалните гласове на България“, младата българска певица Крисия Тодорова  и двама от солистите на Болшой театър – Диана Косирева и заслужилият артист на Русия  Андрей Болотин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама