Конкурс за есе на тема „Хармонията на етническата толерантност“ за деца в Русенско

06:54, 15 апр 16 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Русе в партньорство с общините Ветово, Борово и Иваново обявява конкурс за есе на тема „Хармонията на етническата толерантност“.

Той се реализира по проект „Интегриран подход на Община Русе за интегриране на роми и други уязвими групи на територията на общини в Област Русе“, с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз, съобщават от пресцентъра на общината.

В конкурса могат да участват деца от 7 до 18 години, разпределени в две възрастови групи:

1 възрастова група – деца от 7 до 12 години

2 възрастова група –деца от 13 до 18 години

Участниците трябва да подготвят есе в обем една стандартна (печатна) страница или две четливо написани (ръкописни) страници. Важно условие е да бъдат посочени три имена, възраст, клас, училище, пълен адрес и телефон за връзка.

Срока за подаване или изпращане на творбите е 25.04.2016 г. на адрес: Връзки с обществеността, Община Русе, пл. Свобода 6. На плика е необходимо да пише: За участие в конкурс за есе „Хармонията на етническата толерантност“.

Критериите за оценяване на творбите ще са свързани с ясно и точно формулирана теза, добре подбрани аргументи, личностна позиция, езикова и стилистична култура.

Първите три места в двете възрастови групи ще получат грамоти, заедно с предметни награди, които ще бъдат връчени на 27.04.2016 г. в Пленарна зала, където ще се проведе и концерт „Етноритми без граници“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама