„Ден на отворените врати“ в Административен съд– Русе

06:28, 15 апр 16 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За четвърта поредна година Административен съд– Русе отваря врати за граждани, медии и институции в рамките на информационната кампания „Ден на отворените врати“.

Инициативата, която ще се проведе днес, 15 април, се осъществява с цел популяризиране дейността на съда и повишаване правната култура на гражданите.

Програмата на информационната кампания стартира в 10.00 ч. с демонстрация на новата система за случайно разпределение на делата. Малко по- късно ще бъде презентирана вътрешноорганизационната дейност на институцията, спецификата на работа на магистрати и служители, както и услугите, които предоставя съда при обслужването на граждани.

В 11.30 ч. в съдебна зала № 3 студенти от втори курс на специалността „Право” на Русенския университет „Ангел Кънчев” ще разиграят симулативен административен процес по Закона за закрила на детето.

Казусът, който ще бъде представен със съдействието на съдия Ина Райчева, е на тема: „Осъществяване на мерки за закрила на дете в семейна среда чрез осигуряване на психологическа и педагогическа помощ“.

По традиция всяка година съдът привлича към кампанията ученици от различни русенски училища. Целта е повече млади хора да бъдат запознати с особеностите на административното правораздаване, с работата на съдебната система и функциите на съдебната власт.

През изминалите четири години гости на съда бяха ученици от ПГИУ „Елиас Канети“, СОУЕЕ „Св. Константин- Кирил Философ“, СОУ „Христо Ботев“, МГ „Баба Тонка“ и СОУПНЕ „Фридрих Шилер“. Тази година в рамките на инициативата „Първи срещи с правото“ ще гостуват ученици от 8 клас на Английска гимназия „Гео Милев“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама