Пловдивски бизнесмен попадна в досиетата „Панама“

22:23, 13 апр 16 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският бизнесмен Денис Анастасов Бареков е бил почти несменяем директор на офшорката Plemco Holding, която от създаването си през 1996 г. до 2009 г. е сменила 4 данъчни рая, показва разследване на “24 часа” в “Документите от Панама”.

Това е осмата част от българските истории в #Panama Papers. Мегаразследването на Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ) е базирано на данни, до които са се добрали журналисти от “Зюддойче цайтунг" преди повече от година.

Офшорката Plemco Holding сменя 4 данъчни рая от 1996 г. до 2009 г. - Бахамите, Ниуе, Самоа и Панама.

„Името Plemco ми звучи познато, но нито имам такава активна компания, нито съм я ползвал. Не съм бил в политиката, винаги съм се занимавал с частен бизнес“, коментирал Бареков, потърсен от “24 часа”. Той уточни, че не се бои от евентуална проверка, каквато обещаха от НАП, ако получат имената на българите в Panama Papers. “Свикнал съм с проверки. Мен 20 г. непрекъснато ме проверяват”, допълни Бареков.

Plemco Holding e регистрирана на 26 януари в далечната 1996 г. на Бахамите. Тогава собственикът е неизвестен, а директорите – номинални. Името на Бареков се появява почти 2 г. по-късно, когато е назначен за директор на 15 май 1998 г. Няма подробности каква е била дейността на фирмата и къде е упражнявана тя.

Глобалното медународно разследване разкри с офшорки семейство Евгения и Николай Баневи, семейство Иванета и Петър Манджукови, Тодор Батков, Чавдар Кънчев, Ангел Божилов, както и покойния Стоян Чешмеджиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама