Правителството отпуска 15 млн. лв. за третия лъч на метрото

20:48, 13 апр 16 / Политика 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По бюджета на Столична община са разчетени 15 млн. лв. за финансиране изграждането на третия лъч на метрото в София, съобщават от правителствената информационна служба.

Линията започва от бул. „Владимир Вазов“ до кв. „Красно село“ с дължина 8 км и 8 метростанции. Средствата ще бъдат разходвани и за съфинансиране на разширение на Линия 2 в южна посока от метростанция „Джеймс Баучер“ до кв. „Хладилника“ с една метростанция.

Правителството одобри и допълнителни разходи и трансфери в размер на 19,078 млн. лева, като от тях се предоставят 400 хил. лв. по бюджета на съдебната власт за Прокуратурата на Република България за извършване на разплащания по възложената комплексна съдебно-счетоводна експертиза.

По бюджета на Администрацията на президента са предвидени 250 хил. лв. за частично покриване на дължимите разходи към „Авиоотряд“ 28 за официалните задгранични визити на държавния глава.

Предвидено е и увеличение на вноската в общия бюджет на Европейския съюз по централния бюджет за 2016 г. за сметка на бюджета на Министерството на финансите в размер на 5919 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама