4 сгради са санирани в Гоце Делчев за миналата година, тази година обновяват още 4

19:43, 13 апр 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири сгради са били санирани по Националната програма за енергийна ефективност в Гоце Делчев за миналата година. Предстои санирането на още четири. 

От общината обявиха, че към този момент е обявена обществена поръчка за избор на извършител на строително-монтажните дейности на сградите, включени в програмата за тази година. Сред тях са жилищните кооперации, намиращи се на бул. “Гоце Делчев” №29; ул. “Бяло море” № 11; ул. “Булаир” № 3 и ул. “Бяло море” 18, бл.1, вх.Б. На 15 май комисия ще разгледа офертите и ще избере фирмата, която ще санира сградите и ще се сключи договор с нея.

В Гоце Делчев има 21 блока с над 36 апартамента. Всички те регистрираха сдружения, с които кандидатстваха за включване в програмата. Бяха сключени договори с общината, и тристранни такива с областния управител и Българската банка за развитие. До този момент са изготвени технически паспорти, а в момента тече процедура по енергийно обследване. След това ще бъде обявена обществена поръчка за инженеринг - проектиране и строителство на останалите сгради.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама