Трудова борса за кадри в туризма ще се проведе в Бургас

19:41, 13 апр 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трудова борса за кадри в туристическия бранш ще се проведе в Бургас, съобщиха от пресцентъра на Общината. Тя ще се състои на 14 април от 15:00 до 17:00 часа във Флората. Борсата е организирана от Агенцията по заетостта в града и е по случай Европейския ден на работодателя.

Ще се включат работодатели от микро, малки и средни предприятия от сектора. На борсата са поканени социални партньори, висши учебни заведения, държавни институции и търсещи работа лица, които ще могат "лице в лице" с работодателите да се информират и договорят за заемане на предложените работни места.

Европейският ден на работодателя се провежда за първи път и е по инициатива на мрежата на Европейските обществени служби по заетостта (PES). Мотото, с което българската Агенция по заетостта се включва в Европейския ден, е "Силно партньорство за успешен малък и среден бизнес!"

Събитието се провежда във всички европейски страни. Организира се от обществената служба по заетостта на всяка държава-членка, като се акцентира върху националните приоритети в областта на заетостта и пазара на труда. Инициативата включва събития, свързани с насърчаване участието на работодателите при осигуряване на заетост и интегриране на безработните лица на пазара на труда. Фокусът тази година е върху малките и средни предприятия и има за цел да насърчи сътрудничеството между работодателите и обществените служби по заетостта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама