Фирми търсят стажанти от Техническия университет – Пловдив, предлагат до 750 лв заплата

19:08, 13 апр 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
47 фирми ще участват на започващия утре в Техническия университет – София, филиал Пловдив форум "Стажове 2016". При допитване до част от фирмите, участващи във форума, беше уточнено, че всички разчитат да привлекат потенциални кадри с добро заплащане - от 550 до 750 лева за месец, без да включват в тази сума социални придобивки като безплатен транспорт, безплатно общежитие, безплатна храна.

За втори път Военното окръжие в Пловдив се включва в надпреварата за дефицитните инженерни кадри. Военната индустрия пък е представена традиционно от фирма Арсенал АД, която е много активна при търсенето на висши технически специалисти, като разчита не само на завършващи студенти, но и обучава свои кадри на място в Казанлък, чрез преподаватели от Филиала в Пловдив.

Във форум "Стажове 2016" най-голямо е участието на фирми от машиностроенето - автомобилостроене, уредостроене, електрозахранване, авиационна индустрия и IT индустрията. В конкуренцията се включват и компании "ловци на мозъци", които търсят специалисти за свои клиенти в цял свят.

От бъдещите инженери обаче се очаква да владеят езици - най-често английски и немски, да познават основите на компютърното проектиране, а IT индустрията предпочита познания по основни компютърни езици.

Близо 25 на сто от фирмите, участващи във "Форум Стажове 2016" са позиционирани в Тракия икономическа зона край Пловдив. На "Форум стажове 2016" ще представим на студентите нашия проект за социални жилища, където започващите работа инженери ще имат добър битов стандарт за семейството си в началото на кариерата, каза Катя Стайкова - директор "Връзки с обществеността" в Тракия икономическа зона. "Целта ни е младите българи да предпочетат да останат да работят и живеят тук, като получават достоен стандарт на живот. Прогнозите ни са, че през следващите 10 години в Тракия икономическа зона ще бъдат разкрити нови 30 000 работни места" - заключи Катя Стайкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама