300 деца продължиха традицията на Маратона на четенето в Сливен /снимки/

18:11, 13 апр 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 300 деца на възраст от 6 до 10 години се включиха в днешния Маратон на четенето в Сливен. Проявата бе организирана от библиотека "Зора”. Живата верига от четящи момичета и момчета обхвана разстоянието от СОУ "П.К. Яворов" до сградата на Библиотеката.

Домакините на събитието обявиха, че децата с радост са приели да участват в Маратона на четеното и с много ентусиазъм са прочели стихотворения и  откъси от приказки.

В Празника пред библиотека „Зора” се включиха  малките актьори от Театрална студия при Читалище "Зора".

Традиционно през месец април  Българската библиотечно информационна асоциация в партньорство с асоциация „Българска книга” и нейната инициатива „Походът на книгата” организират Национален маратон на четенето.

Проявите в страната продължават до 23 април. На тази дата са починали Шекспир и Сервантес и това е поводът ЮНЕСКО да я определи за Световен ден на книгата и авторското право. Замисълът  за маратона е да разнообразим ежедневието си чрез празничното настроение, което създава четенето на глас пред приятели или духовни съмишленици на текст от любима книга или „новооткрит” интересен автор. Маратонът на четящите хора е забавление, в центъра на което е книгата. Идеята не преследва рекорди за численост на участници. Целта е повече хора да бъдат увлечени да си подарят час удоволствие с книга в ръка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама