Сдружение „Жанета” в Разград се включва в кампания за превенция на ранните бракове

16:37, 13 апр 16 25 649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Центърът за обществена подкрепа към Сдружение „Жанета” в Разград се включва в кампания за превенция на ранните бракове, съобщиха от сдружението. Целта на инициативата е да се предостави възможност на децата и младите хора да изразят своя глас по темата за ранните бракове. Тя е насочена към повишаване на информираността на децата, младежите, техните родители и общността и провокиране на обществен дебат по темата.

Във връзка с кампанията Сдружението организира конкурс за рисунка и есе сред учениците от 5 до 8 клас в основните училища в община Разград на тема „Искам да се уча, искам да сполуча“. Творбите ще се събират на адрес: гр.Разград, бул.“България“№ 4, в офиса на сдружението. Срокът за представянето им е 10 май 2016 г. Предвидено е творбите да се оценяват и да се отличат и наградят най- добрите. Връчването на награди и обявяване на победителите ще бъде на 20 май в офиса на Центъра, където ще се проведе заключителен хепънинг с участниците.

Проект „Спиране на процеса на маргинализация на ромите в Кюстендил чрез създаване на модел за развитие на общността” се изпълнява от Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, Нов български университет в партньорство с община Кюстендил и фондация „Здраве и социално развитие” и е финансиран от Фондация ВЕЛУКС, допълват от сдружение „Жанета”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама