Бургаски магистрати пратиха наш автокрадец на съд в Италия

16:04, 13 апр 16 25 211 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелатият съд Бургас потвърди решението на Окръжния за Европейска заповед за задържане на българския гражданин Георги Маринов, съобщиха от АС. То е по предварително следствие към съда в град Ливорно, Италия и предаването му  на местните съдебни власти. Целта е провеждане на наказателно преследване.

За задържането на Маринов има издадена Европейска заповед за арест от  08.01. 2016 г.   Според фактите в заповедта Георги Маринов е инициирал и организирал престъпна група, с цел извършване на престъпления против собствеността, която на 28.10.2014 год. е извършила– кражба на седем автомобила в Ливорно и е продължила да действа на територията на Италия до ноември 2015 год., както и лично е участвал в извършването  на кражбата  на колите- модел Jeep Grand Cherokee, съхранявани на пристанищен площад в  Ливорно, катое организирал транспортиране им във Франция, както и продажба им.

За престъпленията „участие в престъпна група“ националният наказателен закон на издаващата държава Италия  предвижда 7 години лишаване от свобода, а за деянията  „организиран или въоръжен грабеж“ и „подправяне на административни документи и търговия с тях“ наказанието е  10 години лишаване от свобода и парична глоба от 1549 евро .

В съдебно заседание представителят на Апелативна прокуратура изразява становище, че обжалваното решение е правилно и поради което настоява да бъде потвърдено.

 Адвокатът пледира за отмяна на решението. Счита , че съдът трябва да откаже изпълнението на европейската заповед за арест, защото не са налице законови основания за това.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама