БСП-София плаши със съд, ако билетът поскъпне

16:01, 13 апр 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ако утре в зала бъде прието увеличението, ще се обърнем с апел към областния управител на София да упражни правомощията си и да спре това безумие. Ако и това не стане, ще инициираме масово внасяне на жалби в Административния съд. Ще използваме всички законови инструменти, за да се противопоставим на увеличението на цената на билетите“. Това се заканва лидерът на БСП-София Калоян Паргов, съобщават от партийния пресцентър.

От левицата организират и протест пред сградата на на общината. На заседанието на Столичния общински съвет се очаква решение за поскъпването на билета за градски транспорт. От Центъра за градска мобилност предлага той да стане 1.60 лв.

Социалистите направиха и подписка срещу исканото увеличение. „Целта на подписката е гражданите ясно да покажат на управляващите от ГЕРБ, че не приемат неефективния начин, по който се управлява транспортът в София“, обясняват още от БСП.

Според общинските съветници от БСП исканото увеличение с 60% е необосновано, ненавременно и неаргументирано и обслужва политически цели. Ето защо на утрешното заседание на СОС групата на БСП ще гласува против.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама